| | |

De ultieme website checklist: zorg ervoor dat je niets mist

Door: Mandy Lome  |  1 mei 2023

Of je nu een nieuwe website lanceert of je bestaande site aan het upgraden bent, het is essentieel om ervoor te zorgen dat alles goed werkt voordat je live gaat. Daarom hebben we de ultieme website checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks mist. Met deze checklist kun je er zeker van zijn dat je website vlekkeloos draait en klaar is om het online landschap te veroveren.

Responsiviteit: Een van de belangrijkste dingen om te controleren is de responsiviteit van je website. Zorg ervoor dat je site er goed uitziet en goed werkt op alle apparaten, van desktops tot smartphones. Dit is essentieel omdat steeds meer mensen mobiel surfen en als je site niet goed werkt op mobiel, dan verlies je potentieel veel bezoekers.

Snelheid: Niemand houdt van een trage website. Controleer daarom of je site snel genoeg laadt. Je kunt de snelheid van je site testen met behulp van tools zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix. Als je site langzaam is, overweeg dan om afbeeldingen te optimaliseren of caching te gebruiken om de laadtijd te versnellen.

Content: Zorg ervoor dat alle inhoud op je website up-to-date en relevant is. Controleer of alle links nog werken en of er geen fouten in de tekst staan. Zorg er ook voor dat je content goed gestructureerd is en dat je belangrijkste informatie gemakkelijk te vinden is.

Navigatie: Navigatie is een essentieel onderdeel van een website. Zorg ervoor dat je menu duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is en dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg er ook voor dat je een zoekfunctie op je site hebt, zodat gebruikers snel kunnen vinden wat ze nodig hebben.

SEO: Als je wilt dat mensen je website vinden, dan moet je ervoor zorgen dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Zorg ervoor dat elke pagina op je site unieke, relevante content heeft en dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Zorg er ook voor dat de metadata van je site (zoals de paginatitel en -beschrijving) goed is ingevuld.

Beveiliging: Beveiliging is een ander belangrijk aspect van een website. Zorg ervoor dat je site beveiligd is met SSL-codering en dat je eventuele kwetsbaarheden hebt geëlimineerd. Dit zal niet alleen de veiligheid van je site verbeteren, maar het zal ook het vertrouwen van je bezoekers vergroten.

Contactinformatie: Zorg ervoor dat je contactinformatie duidelijk op je site staat. Dit is essentieel voor potentiële klanten die contact met je willen opnemen of vragen hebben over je producten of diensten. Zorg er ook voor dat je een contactformulier hebt dat gemakkelijk te gebruiken is.

Analyse: Tot slot analyse is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van een website. Door middel van analytics software kun je het gedrag van bezoekers op je website meten en analyseren. Dit geeft inzicht in onder andere de meest bezochte pagina's, de gemiddelde tijd die bezoekers op je site doorbrengen, waar bezoekers vandaan komen en welke zoekwoorden zij gebruiken om je site te vinden.

Op basis van deze gegevens kun je beslissingen nemen over de inhoud en indeling van je website, de optimalisatie van zoekwoorden en de plaatsing van call-to-actions. Daarnaast kun je ook zien waar bezoekers afhaken op je website en deze pagina's optimaliseren om het conversiepercentage te verhogen. Er zijn verschillende analytics software beschikbaar, waaronder Google Analytics, die gratis is en veel gebruikt wordt.

Met deze ultieme website checklist weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet bij het bouwen van een succesvolle website. Door de belangrijke elementen van je website te optimaliseren en ervoor te zorgen dat alles soepel werkt, vergroot je de kans op meer bezoekers, betrokkenheid en conversies. Vergeet niet dat een website nooit af is en dat je deze regelmatig moet blijven optimaliseren en updaten om het maximale uit je online aanwezigheid te halen.

Ook interessant voor jou?:

| | |

Een 'lelijke website' converteert beter...Mythe of waarheid?

lees verder...

| | |

Waarom een evenementenkalender op je Website een Slimme Zet is

lees verder...

| |

Hoe onboard je succesvol nieuwe klanten?

lees verder...
crossmenu