|

Hoe je jouw website kunt optimaliseren voor mobiele apparaten

Door: Mandy Lome  |  1 mei 2023

Als je een website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ook goed werkt op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken immers hun smartphone of tablet om websites te bezoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website geschikt is voor mobiele apparaten? In deze blogpost geven we je een aantal tips.

Maak gebruik van responsive design

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je website geschikt te maken voor mobiele apparaten is gebruikmaken van responsive design. Dit betekent dat de lay-out van je website zich aanpast aan het formaat van het scherm van het apparaat waarop de website wordt bekeken. Hierdoor ziet de website er op alle apparaten goed uit en blijft de inhoud leesbaar.

Maak de inhoud van je website beknopter

Op een mobiel apparaat is het scherm kleiner dan op een desktop of laptop. Daarom is het belangrijk om de inhoud van je website beknopter te maken. Dit betekent niet dat je alle informatie moet schrappen, maar wel dat je het kort en bondig moet houden. Maak gebruik van korte alinea's, duidelijke koppen en afbeeldingen om de inhoud van je website overzichtelijk te houden.

Maak gebruik van een mobielvriendelijk lettertype

Als je website niet goed leesbaar is op een mobiel apparaat, kan dit komen door het gebruik van een lettertype dat niet geschikt is voor mobiele apparaten. Kies daarom voor een mobielvriendelijk lettertype dat goed leesbaar is op kleine schermen. Voorbeelden van geschikte lettertypen zijn onder andere Arial, Verdana en Georgia.

Maak gebruik van grote knoppen

Op een mobiel apparaat is het lastiger om kleine knoppen aan te klikken. Zorg er daarom voor dat de knoppen op je website groot genoeg zijn om met de vinger aan te tikken. Dit vergroot niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van je website, maar ook de conversie.

Maak gebruik van afbeeldingen en video's

Afbeeldingen en video's zijn niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je website, maar kunnen ook helpen om de inhoud overzichtelijk te houden. Maak gebruik van afbeeldingen en video's om informatie te visualiseren en de aandacht van de bezoeker vast te houden.
⦁ In 2021 bedroeg het wereldwijde aandeel van mobiel internetverkeer 54,8%, vergeleken met 45,2% voor desktopverkeer. (bron: Statcounter)
⦁ 61% van de gebruikers heeft meer kans om een website te verlaten als deze niet mobielvriendelijk is. (bron: Google)
⦁ 85% van de volwassenen denkt dat een mobiele site minstens net zo goed of beter moet zijn dan een desktopsite. (bron: Google)
⦁ 70% van de webverkeer van Amazon komt van mobiele apparaten. (bron: Statista)
⦁ In 2021 gebruiken 3,8 miljard mensen wereldwijd smartphones en dit aantal zal naar verwachting toenemen tot 3,9 miljard in 2022. (bron: Statista)
Deze cijfers benadrukken het belang van het optimaliseren van websites voor mobiele apparaten om een ​​breder publiek te bereiken en gebruikerservaringen te verbeteren.

Conclusie

Het optimaliseren van je website voor mobiele apparaten is essentieel in een tijd waarin steeds meer mensen gebruikmaken van smartphones en tablets om websites te bezoeken. Door gebruik te maken van responsive design, beknopte inhoud, mobielvriendelijke lettertypen, grote knoppen en afbeeldingen en video's kun je ervoor zorgen dat jouw website goed werkt op mobiele apparaten en een positieve gebruikerservaring biedt.

Ook interessant voor jou?:

| | |

Waarom een evenementenkalender op je Website een Slimme Zet is

lees verder...

| |

Hoe onboard je succesvol nieuwe klanten?

lees verder...

| |

Klanten kwalificeren: waarom het belangrijk is en hoe je het doet

lees verder...
crossmenu